Sokong Mereka Agar Tetap Teguh Di Atas Landasan Islam

Sokong Mereka Agar Tetap Teguh Di Atas Landasan Islam


Bilangan mualaf yang memeluk Islam semakin bertambah saban tahun dan ini sememangnya amat menggembirakan hati umat Islam yang lain.Tetapi, demi memilih kembali kepada fitrah asal beragama Islam, mereka diduga dengan pelbagai ujian hidup.Ramai di antara mereka yang diuji dengan:

  • Dibuang keluarga dan kenalan terdekat
  • Hilang sumber pendapatan
  • Tiada tempat berteduh 


Santuni Mualaf Adalah Tanggungjawab Kita BersamaPerkim Cawangan Datuk Keramat dengan kerjasama Pertubuhan Insani akan menjalankan program Jejak & Ziarah Saudara Baru.Program ini akan berlangsung secara berkala dalam tempoh 2 tahun (2023-2024).

Seramai 200 mualaf bakal mendapat manfaat bukan sahaja dalam bentuk bantuan fizikal, tetapi juga bimbingan rohani.
Peluang Untuk Raih Pahala Berterusan 

Mungkin anda bukan orang yang membawa mereka mengenali Islam.
 
Mungkin anda juga tidak berpeluang untuk mengajarkan Islam kepada mereka.

Namun, anda boleh menjadi antara orang yang memudahkan perjalanan mereka untuk mendalami Islam dan memulakan hidup sebagai mualaf dengan lebih selesa. 

Selagi mana sumbangan yang anda hulurkan dapat memudahkan mereka mendalami dan mengamalkan ajaran Islam, selagi itulah pahala untuk anda mengalir.Majlis pengislaman saudara baru di pejabat Perkim.Antara kelas fardhu ain yang dijalankan oleh Perkim untuk para mualaf.

Jom Ikuti Kisah Pengislaman Mualaf-mualaf IniBekas Paderi Dibuang Keluarga Setelah Memeluk IslamSelamat dari tali gantung kerana AllahPenjara Menjadi Asbab Beliau Mengenal Islam
Ayuh Bersama Kami Menjayakan Misi Besar IniTanpa bantuan daripada anda yang budiman, misi besar ini tidak akan berjalan dengan lancar malah mungkin terbantut.Semoga Tuan/Puan dilimpahi dengan rezeki yang mencurah-curah dengan asbab sumbangan yang diberi.Terima kasih atas sumbangan anda!

Pemberitahuan: 

 

1. Sedekah Muslim merupakan satu platform atas talian yang memudahkan orang ramai untuk melaksanakan sedekah. Pelbagai  golongan yang boleh dibantu melalui platform ini seperti golongan asnaf, ibu tunggal, mualaf , maahad  tahfiz dan banyak lagi. Anda boleh melayari laman sesawang  https://sedekahmuslim.com/ untuk maklumat lanjut. 

2. Sekiranya kutipan untuk Program Jejak & Ziarah Saudara Baru ini sudah mencukupi, lebihan sumbangan akan diagihkan untuk program-program bantuan lain di bawah PERKIM.

3. Bagi pembayaran menggunakan payment gateway ToyyibPay, dalam statement bank akan terpapar pembayaran kepada TOYYIBPAY SDN BHD selepas pembayaran dibuat. ToyyibPay merupakan rakan kerjasama pembayaran kami.Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
SEDEKAH RM1000
SEDEKAH RM500
SEDEKAH RM100
SEDEKAH RM50
SEDEKAH RM30
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel PerkimDatoKeramatMarketing@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPerkim Cawangan Datuk Keramat
No. Akaun8600320562
Buka CIMB Clicks  


Maklumat Organisasi

Perkim Datuk Keramat
PerkimDatoKeramatMarketing@gmail.com