Alhamdulillah, jika anda sudah masuk ke website ini menandakan anda betul-betul  berminat untuk menyumbang.  Saya menjemput untuk anda membaca sampai bawah ya. 

APA YANG BERLAKU SEKARANG ? 

Ada yang banyak duit, ada yang kewangannya cukup-cukup makan.  Mungkin daripada kita ada yang duit banyak, ada yang masih  mencari kerja.  Tetapi, sebenarnya ada lagi golongan yang sangat memerlukan.
Ketika waktu Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 (PKP 2.0) semakin ramai orang yang terkesan, hilang pekerjaan dan semakin ramai masyarakat yang susah. Dianggarkan seramai 860,000 rakyat Malaysia yang hilang pekerjaan kesan daripada PKP 1.0 yang lalu.


 


 KE MANA DUIT ANDA AKAN PERGI ? PERKIM Datuk Keramat berusaha membantu golongan sasaran terpilih seperti Mualaf, OKU,  warga emas, asnaf, dan mereka yang sakit untuk dihulurkan bantuan.
Sumbangan kami berupa sedikit wang tunai serta barangan keperluan dapur. Oleh itu, sumbangan  anda amat diperlukan untuk kami salurkan kepada mereka yang memerlukan.


Gambar  diatas warga emas yang menantikan  bantuan anda.  Bantuan diutamakan kepada mereka yang tidak berupaya supaya dapat  meneruskan hidup.
Gambar di atas menunjukkan sumbangan anda diutamakan kepada mereka yang sangat memerlukan. 

 


INI ADALAH KEWAJIPAN KITA BERSAMAKekurangan sumbangan akan membuatkan banyak keluarga  tidak akan mendapat bantuan.  Mungkin hari ini, anda membantu mereka. Di masa akan datang,  mungkin mereka akan membantu anda.


 


Di dunia ini, anda memberi.  Di akhirat, anda akan menerima.

Sabda Rasulullah s.a.w. mafhumnya : 


"Sedekah tidak akan mengurangi


harta".

Begitulah sebenarnya sedekah.Sedekah bukanlah seperti Matematik.  Matematik biasa, pastinya harta akan kurang jika bersedekah.  Namun, sedekah itu penuh keajaiban.  Boleh jadi, hari ini bersedekah RM10, esok Allah beri rezeki dengan kenaikan  gaji.
Boleh jadi juga, hari ini anda bersedekah RM10. Esoknya, segala kerja anda terasa  mudah.
Rezeki bukanlah sekadar jumlah wang,  kereta besar, ataupun rumah besar.
Rezeki boleh jadi urusan yang dipermudahkan, boleh jadi anak yang soleh,  boleh jadi juga kawan yang baik, dan macam-macam lagi.


 


Harapnya, anda yang membaca sehingga bawah ini menyumbang  walaupun SERENDAH RM10 ~ RM300 mengikut kemampuan anda masing2. Kerana, ini juga dikira sebagai pintu rezeki anda. Maka bersedekahlah  sekadar kemampuan, seikhlas hati anda.  Mereka pasti mendoakan kebaikan dunia akhirat untuk para penyumbang.


Semoga dengan berkat doa mereka, hidup anda akan lebih bahagia.


Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
RM3000 (Bantuan Khas Prihatin Rakyat)
RM1000 (Bantuan Untuk Pesakit Kronik)
RM500 (Bantuan Untuk Isi Rumah)
RM300 (Bantuan Untuk Warga Emas)
RM100 (Bantuan Untuk Asnaf)
RM50 (Bantuan Untuk Pendidikan)
RM30 (Sumbangan Untuk Anak Yatim)
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel PerkimDatoKeramatMarketing@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaPerkim Cawangan Datuk Keramat
No. Akaun8600320562
Buka CIMB Clicks